Kurumsal

Kurucu
A+ A-

Öğrenim Hayatı:

Dr. İlhami Fındıkçı (1968 - Erzurum), İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden dönem birincisi olarak mezun oldu (1988). İ.Ü. İşletme Fak. Davranış Bilimleri Bölümü’nde Yüksek Lisans (Kişilik Tipleri) ve doktora (Bilgi Toplumunda Liderlik - 2004) yaptı. Burslu olarak gittiği Hertfordshire Üniversitesi’nde (Londra) Post-Doktora (Aile Şirketleri ve Organizasyon Kültürü - 2005) yaptı.

Basılmış Kitapları:

1) Boynuzlu Akkoyun (1988) 2) Bilgi Toplumunda Liderlik ve Kendini Geliştirme (1996) 3) İnsan Kaynakları Yönetimi (9. Basım, 1999) 4) Yaşadıkça Eğitim, (2004) 5) Aile Şirketleri (6. Basım, 2005) 6) Bir Gönül Yolculuğu: Hizmetkâr Liderlik (3. Basım, 2009) 7) İnsani Derinlik (6. Basım, 2010) 8) Was Uns Bleibt, Ist Was Wir Geben  (2013 - Almanya) 9) Eyvah Yeni Kuşak Geliyor-Aile Şirketlerinden Dersler (2014) 10) İlham-ı Aşk (2015) 11) Güzel’e Yolculuk (7. Basım, 2016) 12) İstanbul Halkının Mutluluk Algısı ve İyi Hissetme Düzeyi İle İlgili Bir Araştırma (2017) 13) Nadide Güzeller (2018) 14) The Profundity Of Humanity (2018 - Amerika) 15) Глубины Человеческой Души  (2022 - Rusya) 16) العمق الإنساني (2022 - Suriye) 17) Soru Ve Cevaplarla Aile Şirketleri: İTO Yayınları (1. Baskı), İstanbul 2022.

Kurucu eserleri için tıklayınız

Diğer Yayınları:

Büyük Dönüşüm (Türkiye Ekonomi Araştırmaları - İTO, 2012) kitabının yazarlarındandır (4 yazar).

Değer Kişilik Testi: Teori ve Uygulama Kitabı (2015)

Çeşitli ulusal ve uluslararası dergiler, web siteleri, kongrelerde 200’den fazla makale veya akademik bildirileri yayınlanmıştır.

Editörlüğünü Yaptığı Kitaplar:

1) Eğitimde Nitelik Geliştirme (1991) 2) Eğitimimize Bakışlar (1996) 3) Takımımızın Yeteneklerini Geliştirme (2000) 4) Prof. Dr. Yahya Akyüz’e Armağan (2011) 5) 1. Hizmetkâr Liderlik Zirvesi Konuşmalar (2017)

Eğitim ve Konferansları:

Aile, aile şirketleri, hizmetkâr liderlik, kişilik ve zekâ testleri, bilgi toplumu ve insani kriz, kişisel gelişim, insani derinlik konularında konferanslar vermektedir. Ülkemizin birçok ilinde ve başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, ABD, Azerbaycan ve Rusya’da seminer ve konferanslar vermeye devam etmektedir.

İş Deneyimleri:

Kültür Koleji’nde Yaşadıkça Eğitim Dergisi Yazı İşleri Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı (1988 -1996) olarak çalıştı. Eroğlu Holding’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmaya devam ediyor (1996 - ).

Sosyal Sorumlulukları:

Hizmetkâr Liderlik Zirvesi’nin (Değer Danışmanlık ve Değer Eğitim Vakfı tarafından) gerçekleştirilmesi, Değer Eğitim Vakfı Kurucusu, TÜGİAD (Başkan Yardımcılığı 2004 – 2008) üyesi, Turkish Society (Londra) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Yazarlar Birliği, FFI (Family Firm Institute), Türkiye Kızılay Derneği Beylikdüzü şubesi Kurucu üyesidir. Alanıyla ilgili çeşitli televizyon yayınlarına katılmaktadır.

Danışmanlıklar, Dersler ve Yönetim Kurulu Üyelikleri:

2004 yılında kurduğu Değer Aile Şirketleri Eğitim ve Yönetim Danışmanlığı Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak ekibiyle birlikte bugüne kadar onlarca aile şirketine danışmanlık yapmış, aile şirketi anayasalarını hazırlamıştır. Halen Eroğlu Holding, Fimar Holding, Kopuz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği ve birçok kurumda aile şirketi danışmanlığı yapan yazar, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nde ders vermekte, YeniBirlik Gazetesi’nde köşe yazıları yazmakta ve birçok süreli derginin yayın kurulunda yer almaktadır.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

(ifindikci@degerdanismanlik.com.tr) (ifindikci@gmail.com)

www.ilhamifindikci.com, (facebook// ilhamifindikci), (twitter // ilhamifindikci)